• Bel 0575- 842091 voor een afspraak

 •  

  Vijvers

  Van klanten horen wij, dat vijvers lastig zouden zijn. `Moeilijk netjes te houden, wordt altijd groen´.
  Wij zeggen, een vijver voegt heel veel toe: beweging van het water, meer dieren in de tuin, rust. Een vijver kan groot zijn of klein, natuurlijk of juist heel strak vormgegeven, altijd geniet u ervan. Wat is er fijner dan na een drukke dag even aan het water te zitten met een drankje? Of op zaterdag een kopje koffie te drinken naast glinsterend water?  

  Een goed aangelegde vijver blijft prachtig

  Een goed aangelegde vijver, op de juiste plaats, van de juiste diepte, met de juiste planten is prachtig. En blijft prachtig.
  U hoeft geen dure middeltjes toe te voegen, geen wekelijks onderhoud te plegen. Wij zeggen, we kunnen uw vijver zo aanleggen, dat hij vrijwel meteen straalt.

  Belt u ons wel als u de eerste kikker of salamander ziet? Wij genieten graag mee.

  Voorbeelden van vijvers

  Deze vijver in een voortuin, lag er al jaren en jaren. Het vijverfolie was verouderd (vroeger gebruikt men plastic, dat veroudert door zonlicht). Dus was het tijd voor een nieuwe aanleg van de bestaande vijver. Bij het leegmaken van de bestaande vijver, kwamen we heel veel salamanders tegen. Die hebben we voorzichtig gevangen en even ‘voor tijdelijk’ in de vijver bij de buurvrouw neergezet. En toen ging de hele voortuin leeg. Op de foto’s is de vijver een jaar oud. Het is niet te zien, dat alles (behalve de boom) in deze voortuin nieuw is.

  natuurlijke vijver met rand van flagstones 

  In deze achtertuin lag eveneens een verouderde vijver. Ook deze vijver hebben we verwijderd en opnieuw aangelegd. Nieuw is de gemetselde rand. Ook nieuw is de diepte van de vijver. Door de diepte aan te passen, warmt het water minder op. Dit helpt het dierenleven, maar voorkomt ook algenvorming.

  vijver

  Een moderne vijver in een moderne, onderhoudsarme tuin. Deze vijver is groot, 4 bij 6 meter en (maximaal) een meter diep. Grote staptegels maken het mogelijk over te steken naar het bankje, maar ook om vanaf een tegel van heel dichtbij de vissen en planten te beleven. Al in het eerste voorjaar vond onze klant een salamander in de vijver. Een bewijs van de goede kwaliteit van het vijverwater.

  detail vijvertuin met waterval

  Op de volgende foto ziet u een natuurlijke vijver in Den Haag, naar ontwerp van Piekobello tuinontwerp.

  Natuurlijke vijver Den-Haag - Vijvers - Piek Zweverink Hoveniers